Neemolie bij zomereczeem paarden - Paardenkriebels


PaardenkriebelsNeemolie bij zomereczeem paarden

Neemolie bij zomereczeem paarden

Neemolie: De natuurlijke oplossing voor zomereczeem bij paarden

Meteen naar de behandeling

Heeft jouw paard last van zomereczeem? Dit is een veelvoorkomend probleem tijdens de warme zomermaanden, veroorzaakt door de beten van kleine insecten. Zomereczeem kan leiden tot hevige jeuk en irritatie van de huid, wat erg oncomfortabel is voor je paard. Gelukkig biedt neemolie een natuurlijke oplossing voor dit probleem.

Wat is neemolie?

Neemolie wordt gewonnen uit de zaadjes van Neemvruchten. Neemvruchten groeien aan geselecteerde NEEM bomen, Azadirachta indica. Neemolie wordt daarom ook wel Azadirachta indica Olie genoemd. Neemolie wordt uitgesproken als ‘niem‘ olie.
De zaden van Neemvruchten worden geperst, zonder warmte, dan komt er een plantaardige olie vrij: Neemolie. Vervolgens wordt de Neemolie gezuiverd door filtratie, om restjes van de zaden te Neemolie is donkerbruin van kleur en heeft een sterke knoflook, nootachtige geur. Pure neemolie heeft een sterke geur maar de bestandsdelen die zorgen voor de juist de ingrediënten die de olie effectief maken.

Hoe werkt neemolie tegen zomereczeem?

Neemolie heeft een aantal eigenschappen die het bijzonder effectief maken tegen zomereczeem:

  • Het heeft een insectwerende werking, waardoor het de kans op insectenbeten vermindert.
  • Het verzacht de huid en vermindert jeuk en irritatie.
  • Het heeft een antibacteriële werking en helpt kleine wondjes te genezen.Neemolie bij zomereczeem paard

Hoe gebruik je neemolie bij je paard?

Het is eenvoudig om neemolie te gebruiken bij je paard. Breng de olie aan op de getroffen gebieden, zoals de manen, staart en buik. Veel paarden hebben een hekel aan de geur van neemolie, maar dit is juist een voordeel omdat het insecten op afstand houdt.

Conclusie

Neemolie is een natuurlijke en effectieve manier om zomereczeem bij paarden te behandelen. Het houdt insecten op afstand, verzacht jeuk en irritatie, en heelt wondjes. Hoewel paarden vaak een hekel hebben aan de geur, is dit juist een voordeel vanwege de insectwerende werking. Probeer neemolie deze zomer en geef je paard de verzorging die het verdient

Geef een reactie

Chat met ons