Mijn paarden met huidirritatie - Paardenkriebels


PaardenkriebelsMijn paarden met huidirritatie

Ik zie vaak diverse posten voorbij komen in groepen over paarden met huidirritatie. Meest voorkomende is dan wel  de verschrikkelijke  jeuk wat meestal veroorzaakt door eczeem, mok , mijt, cpl of rasp.

Ik heb zelf twee paarden een tinker en een fries. Met dit ras komt deze huidirritatie veel voor.

Het belangrijkste wat ga je eraan doen?

Er zal nooit 1 product zijn wat bij alle paarden zal helpen. Het allerbelangrijkste is dat je iets vindt dat bij jou paard past.

Doordat ik met dit probleem te maken kreeg ben ik opzoek gegaan naar producten die het beste bij MIJN paarden helpen wel het liefst op natuurlijk basis. Ik zit bijna mijn hele leven al paarden en ja ik heb ook producten geprobeerd  met chemische toevoegingen maar zonder succes. Allerliefst wat je wil is dat je paard van de huidirritatie afkomt.

Aantal jaar geleden attenderen mijn stalgenootje mij erop om eens neemolie te proberen. Drie weken lang elke dag een dunne laag op de huid (staart/manen)van mijn paard gemasseerd.  Mijn fries heeft extreem last van zomereczeem tot wonden aan toe.

Ik kan niets anders zeggen na drie weken smeren was zijn huid weer rustig en het schuren was gestopt. Ik heb het wel een paar keer per week moeten blijven smeren omdat het bij hem gewoon extreem is.

Neemolie helpt o.a tegen: Zomereczeem, mijt, beginnende mok, jeuk, teken, heel wondjes en andere huidaandoeningen.

Eigenschappen:  Ontstekingsremmend, jeuk stillend, heelt en verzorgd wonden, kalmerend.

Green XL shampoo + leg cleaner

Mijn tinker stond aantal maanden geleden zo verschrikkelijk te stampen. Bleek mok en mijt tegelijk te zijn.Om hele benen in te smeren met neemolie wordt kostbare iets. Ik ben opzoek gegaan naar andere producten die al goede resultaten hebben. Zeer goede verhalen gehoord over merk Green Xl. Mijn tinker 1 keer in de week gewassen met horseshampoo en aantal keer per week de leg clean spray gebruikt. Ik was zeer blij met het resultaat.We zijn nu maanden verder en meneer stampt nog steeds niet.

Green XL shampoo + leg cleaner helpt o.a tegen: mijtmok, rasp, cpl, schilfers en korsten en andere huidaandoeningen.

Eigenschappen: heeft een sterke dubbele werking voor een optimale hygiëne: Verwijdering van vastzittend restvuil. Introductie van een gezonde en veilige microflora op uw paard.

Helmosan huidolie

Mijn vriendin haar paard had last van huidirritatie en heeft de Helmosan huidolie uitgeprobeerd en ze was er zo tevreden over dat ik het in mijn assortiment genomen hebt.

Helmosan huidolie helpt o.a tegen: eczeem, mok, mijt, rasp, en cpl

Eigenschappen: herstellend vermogen van de huid, verzorgend en verzachtend bij een droge en gebarsten en gesprongen.

We hebben ook in ons assortiment:

Anti insecten spray met neemolie voor paarden 500 ml 9,95 euro

Antibacteriële spray met tea tree olie voor paarden 500 ml 9,95 euro

Anti Vlooien/teken spray voor honden. 500 ml 9,95 euro

Anti muggen crème voor mensen voor 3,95 euro

Marcula olie tegen jeuk voor mensen voor 6,95 euro

De reden dat ik mijn webshop begonnen ben is door de ervaring met mijn eigen paarden. Breekt je hart je voelt je machteloos als je hem zo ziet schuren en de jeuk stopt maar niet. Wil graag mijn ervaringen delen en met plezier  vragen beantwoorden. Ik zal nooit zeggen dat mijn producten helpen bij elk paard.

Neemolie helpt super bij mijn fries maar niet bij mijn tinker. Mijn ervaring is ook echt zoeken en uitproberen wat beste past. Ik ben dankbaar dat ik al hoop paarden heb kunnen helpen met mijn producten en goede resultaten hebben gegeven maar ja bij sommige sloeg het niet aan. Mijn advies jammer dat ik je paard niet heb kunnen helpen maar alsjeblieft zet je zoektocht door.

Ik heb geen commerciële insteek. Ik doe dit gewoon naast mijn baan op kantoor.  Bepaalde producten zit ik vast aan  prijzen van mijn leveranciers. Mijn eigen producten hou ik de prijzen zo laag mogelijk.

Ik blijf gewoon verder zoeken naar nieuwe producten test ze uit of laat ze testen. Lees me in en ik hoop in de toekomst nog meer paarden.

Wil je meer informatie kan je vrijblijvend op mijn website https://www.paardenkriebels.nl/online-winkelen/ vinden.

Mocht je vragen hebben stel ze gerust…….tips zijn altijd welkom.

 

Chat met ons