Denk nooit de zomer is voorbij dus de aandoening jeuk is voorbij. - Paardenkriebels


PaardenkriebelsDenk nooit de zomer is voorbij dus de aandoening jeuk is voorbij.

ZOMERECZEEM DUURT MEESTAL VAN APRIL T/M OKTOBER

Er wordt meestal aangegeven dat paarden meest last hebben van zomereczeem tussen april en augustus maar helaas is dat niet helemaal waar.

Eczeemdekens gaan af en worden vervangen door regendeken maar juist door de nattigheid en door de temperaturen boven de 12 graden Celsius maken het ideaal voor de knutten om voor een oplevering van zomereczeem bij paarden te zorgen.

Wat zijn knutten?

De knutten houden van een warme, vochtige omgeving. Ze komen voor van april t/m oktober. Knutjes vormen een familie van muggen uit de orde tweevleugeligen. Het is een ware plaaggeest zeker voor paarden maar andere dieren moeten eraan geloven en kunnen er een flinke allergie van oplopen. Knutten zijn net als steekmuggen. Hun beet kan een hevige jeuk veroorzaken. Er zijn ook knuttensoorten die uitsluitend parasitair leven op andere, grotere insecten.

Knutten komen aan het meest aan het einde van de dag als de zon laag staat kunnen knutten bij weinig wind zeer hinderlijk zijn. Het aantal knutten neem toe in Nederland.

De knutten houden van een warme, vochtige omgeving. Ze komen voor van april t/m oktober. Aan het einde van de zomer valt er meer regen waarop de weilanden plassen ontstaan. Ideaal voor de knutten om eitjes in te leggen. Opleving van zomereczeem kan vooral veroorzaakt worden in de maanden september en oktober. Denk dus niet dat je kan stoppen in die maanden met het beschermen van je paard.

Om je paard te beschermen gebruik dan de neemolie

Tip: het wordt nu iets kouder buiten waardoor de neemolie dikker kan worden. Doe het flesje even onder kraan met warm water (geen heet water) zo verdund de olie

Chat met ons