Wat is neemolie - Paardenkriebels


PaardenkriebelsWat is neemolie

Wat is neemolie

Neemolie

Neemolie wordt gewonnen uit de zaadjes van Neemvruchten. Neemvruchten groeien aan geselecteerde NEEM bomen, Azadirachta indica. Neemolie wordt daarom ook wel Azadirachta indica Olie genoemd. Neemolie wordt uitgesproken als ‘niem‘ olie.
De zaden van Neemvruchten worden geperst, zonder warmte, dan komt er een plantaardige olie vrij: Neemolie. Vervolgens wordt de Neemolie gezuiverd door filtratie, om restjes van de zaden te verwijderen.

Neemolie is donkerbruin van kleur en heeft een sterke knoflook, nootachtige geur. Pure neemolie heeft een sterke geur maar de bestandsdelen die zorgen voor de juist de ingrediënten die de olie effectief maken.

Gebruik geen geraffineerde, geurloze olie. Verwijder je de geur, dan verwijder je ook enkele effectieve bestanddelen in de olie.

Deze geur is slecht te camoufleren, soms helpt toevoegen van enkele druppels etherisch lavendel olie./of rozenolie. Neem olie kan gebruikt worden bij huidproblemen als eczeem, schimmels en virussen. Het werkt ontstekingsremmend en pijnstillend.  Een andere toepassing van deze plantaardige olie, is als natuurlijk, afwerend middel tegen schimmels, stekende insecten en slakken in de diergeneeskunde. Daarnaast kan de olie uitstekend toegepast worden in vloeibare producten voor afweer van muggen, vliegen en andere insecten die het op de huid van mens en dier hebben gemunt. Neem olie is een niet giftig bestrijdingsmiddel.

Wat kan neemolie doen: 


Neemolie is jeukverlichtend, huidregenerend en huidverzorgend bij huidontstekening, bloedreinigend, ontgiftend, koortsverlagend, wonden, zweren, ontstekingsremmend, schimmeldodend, parasietendodend, insecticide, ondersteunt het immuunstelsel, verlaagt de bloedsuikerspiegel,.Onze Neem olie is 100% zuiver en koud geperst uit de zaden van de Neem boom.

 

Chat met ons