Mijn eigen ervaring met neemolie - Paardenkriebels


PaardenkriebelsMijn eigen ervaring met neemolie

Tientallen middelen geprobeerd bij mijn paarden maar werd iedere keer weer teleurgesteld. Ik ga ook het liefst voor een product op natuurlijke basis dat is altijd het beste voor je paard.

Zomereczeem of staart- en maneneczeem is een erg vervelende aandoening. Als het paard of pony deze allergievorm heeft ontwikkeld dan komt het dier hier nooit meer vanaf. Het is dus zaak om door aanpassingen, de leefomstandigheden voor het dier zo aangenaam en optimaal mogelijk te maken.

Nu moet ik wel eerlijk zeggen dat het het beste is om tijdig te starten. Vroeg in het voorjaar met een product beginnen heeft de voorkeur. Zo voorkom je schurenplekken tot wonden aan toe.

Aantal jaar geleden attendeerde mijn stalgenootje mij erop om eens neemolie te proberen. Drie weken een dunne laag masseren in de huid. Mijn Fries heeft extreem last van zomereczeem en ik had zijn voer al aangepast met zo min mogelijk suiker. De dierenarts was al eens langs geweest en had hem een injectie gegeven. Maar helaas was dat allemaal niet voldoende. Hij bleef maar schuren helemaal toen hij op de Veluwe kwam te staan.

Ik kan niets anders zeggen dat na drie weken smeren zijn huid er weer heel rustig uitzag en het schuren gestopt was. Ik heb het wel een paar keer per week moeten blijven insmeren omdat het bij hem gewoon extreem was. Wat was ik gelukkig dat ik eindelijk iets gevonden had waardoor ik mijn paard kon helpen.

Het mooiste is om huidirritatie zoals bijvoorbeeld jeuk te voorkomen. Mocht je te laat begonnen zijn dus niet in het voorjaar. Het mooiste van neemolie is dat als het paard schuurt dat de neemolie het schuren kan stoppen en wondjes kan helen.

Neemolie, Azadirachta Indica, is puur en onbewerkt. Een natuurlijk product op basis van 100% pure biologische olie. Zeer geschikt voor huidproblemen bij dieren…….

Neemolie helpt o.a tegen: Zomereczeem, mijt, beginnende mok, jeuk, teken.

Eigenschappen:  Ontstekingsremmend, jeuk stillend, heelt en verzorgd wonden, kalmerend.

 

Algemeen gebruik Neemolie:

Ik krijg vaak de vraag hoeveel moet je dan gebruiken? Dat is echt moeilijk om te zeggen omdat het afhangt van de ernst van de huidirritatie. Doorgaans hoef je weinig te gebruiken omdat je dun moet smeren. Sowieso de neemolie niet verdunnen maar puur gebruiken.

Neemolie eerst goed schudden voor gebruik. Start eenmaal daags met een dun laagje te smeren (in masseren) tussen de manen en staart wel op de huid waar geschuurd wordt. Verwacht niet meteen na een paar dagen al resultaat. De neemolie moet de kans krijgen. Zodra je het schuren ziet verminderen en de huid ziet verbeteren kijk dan of je eens een dag kan overslaan en afbouwen. Het blootstellen aan zonlicht, rondom de ogen is veilig, alleen wordt er wel geadviseerd bij extreme hoge temperaturen om de Neemolie in de avond te smeren. Bewaar de Neemolie op een donkere plek waar weinig temperatuurschommelingen zijn.

 

Gebruiksaanwijzing bij zomereczeem:

De eerste drie weken, iedere dag de huid insmeren/masseren op de plekken waar het paard schuurt. Ook dan de olie niet uitwassen. Na die tijd kijken hoe de huid zich hersteld heeft en in welke maten het paard nog eventueel nog schuurt. De meeste paarden stoppen dan met schuren en krijgen weer mooie manen en staart.

Schuurt nog veel: ga dan nog even door met elke dag insmeren

Schuurt nog aardig: blijf hem om de dag de komende twee weken insmeren

Schuurt minimaal: smeer de Neemolie nog een paar keer per week.

Zomereczeem is zeer hardnekkig. Het heeft echt even de tijd nodig. Smeren zal steeds minder nodig zijn en de resultaten beter, uitzondering daargelaten. Meestal is het toch als het paard echt extreme eczeem heeft zal hij nog een aantal keer per week de lente/zomer gesmeerd moeten worden. Zorg ook dat je het paard voer krijgt waar zo min mogelijk suiker inzit.

 

Bij mijt:

Zodra je paard weer gaat stampen met zijn been was hem dan met groene zeep. Neem heel klein beetje Neemolie op je handen en wrijf even door je handen zodat de olie zich goed verspreidt. Smeer de olie met beiden handen over het paard zijn been.

 

Beginnende mok:

Als de mok nog maar net begonnen is kan je het beste gewoon Vaseline gebruiken. Is het al iets verder gevorderd? Smeer dan de Neemolie op de korstjes…… Dit neemt de jeuk weg en heelt de wondjes.

In de lente en zomer blijft door de warmte de neemolie dun maar in de winter bestaat de kans door de kou dat de neemolie dikker wordt.

TIP:  Doe het flesje even onder kraan met warm water of zet even in een bakje met warm water (geen heet water) zo verdund de olie weer.

150 ml neemolie

Shop online je producten hier

 

Ook in assortiment neemolie anti-insecten spray in mijn assortiment 500 ml

Mijn paard heeft geen last en hoeft ook geen vliegendeken op.

Mocht je je paard willen helpen maar heb je zelf ook last van jeuk door insecten? Gebruik dan Marcula olie?

10 ml Marcula olie voor 6,95 euro wordt gebruikt voor o.a cosmetische doeleinde zoals huidproblemen, insectenbeten en kleine wondjes. Marcula olie kan gebruikt worden voor de verzorging van droge gevoelige geïrriteerde en/of oudere huid.

Shop online je producten

Ja het blijft bij koelbloeding paarden het meest voorkomen dat je te maken krijgt met huidproblemen. Ik moet zeggen dat het geen reden voor mij is om zo’n ras niet te kopen, want ik vind ze zo leuk en ze geven zoveel liefde en geluksmomenten.

Mijn Tinker die last heeft van mijt en schuurt met zijn staart (zie foto)

RESULTAAT VAN EEN KLANT NA HET GEBRUIKEN VAN DE NEEMOLIE

Heelt ook wondjes en haalt de irritatie weg…..

Chat met ons