Tips: om je paard te beschermen tegen insecten - Paardenkriebels


PaardenkriebelsTips: om je paard te beschermen tegen insecten

Tips: om je paard te beschermen tegen insecten

Meteen naar de behandeling

Het voorjaar is weer begonnen en ik zie je al denken🤔🤔

Daar gaan weer met al die vervelende insecten die je paard bijten?
Leer hoe u insecten kunt bestrijden

🤠Mestbeheer

Hoewel we insecten niet allemaal samen kunnen elimineren (en eerlijk gezegd zouden we dat ook niet willen) De eerste stap, die niet glamoureus is, omvat een hooivork. Insecten worden aangetrokken door mest, wat betekent dat de stallen en kleine wissels zo schoon mogelijk moeten worden gehouden. Dit helpt gebieden te voorkomen waar insecten samenkomen.

🤠Beschermende uitrusting voor je paard

Je hebt de omgeving van je paard opgeruimd, nu is het tijd om je op de paarden zelf te concentreren. Als uw paarden gevoelig zijn voor insecten (zoals de mijne vaak is), dan kan het voorzien van beschermende uitrusting precies de oplossing zijn die u zoekt. Vliegendoeken kunnen bescherming bieden tegen de zonnestralen, die een gevoelige vacht kunnen beschadigen, maar bieden ook een beetje verlichting van de hitte en beschermen tegen bijtende insecten.
Naast een vliegendeken kunnen sommige paarden baat hebben bij het dragen van een vliegenmasker om hun gezicht, ogen en oren te beschermen. Het is uiterst belangrijk om dagelijks dekens en vliegenmaskers te verwijderen om te controleren op eventuele snij- of schaafwonden en om er zeker van te zijn dat er niets tussen het gezicht van het paard en het masker vastzit. Terwijl je het laken eraf hebt, is het een goed moment om de lichaamsconditiescore van je paard te beoordelen om er zeker van te zijn dat hij of zij op het juiste gewicht blijft.

🤠Vliegenwerende middelen

Naast de bovenstaande stappen kan het ook nuttig zijn om vliegen werende middelen op uw dieren te gebruiken zoals de
ANTI INSECTEN SPRAY van Paardenkriebels.nl Breng voordat u opzadelt om te rijden of te showen vliegenspray aan op de huid en vacht van uw paard. Dit levert vaak een veel aangenamere rit op, omdat uw paard geen last heeft van vliegende insecten. Afwerende zalven zoals kunnen ook erg nuttig zijn. Als mijn paard overdag buiten staat, gebruik ik producten zoals NEEMZALF van Paardenkriebels.nl. Breng de zalf aan op de gevoelige plekken van je paard, zoals de onderkant van de loop, de borst en onder de kaak.
Is het absoluut noodzakelijk dat u extra voorzichtig bent om de gebieden waar u hun haar kortgeknipt heeft, zoals hun oren, te beschermen. Het haar op het binnenoor biedt uitstekende bescherming tegen insecten, dus als het wordt verwijderd, moet er een afstotende zalf worden aangebracht.

Geef een reactie

Chat met ons