Waarom trekken paarden vliegen aan? - Paardenkriebels


PaardenkriebelsWaarom trekken paarden vliegen aan?

Waarom trekken paarden vliegen aan?
De zomermaanden zijn een welkome aanblik voor paardeneigenaren. De dagen van modderige benen, harige pony’s en koude ochtenden worden een verre herinnering aan de winter, maar er is één plaag bij warm weer die de zomer bijna ondraaglijk kan maken voor paarden en hun eigenaren.
Vliegen kunnen hinderlijk zijn voor een paard omdat het paard probeert te meppen en weg te komen. Naast het irriteren van het paard, kunnen de bijtende vliegen fysieke irritaties veroorzaken. Vaak verzamelen de vliegen zich rond het gezicht. Vliegen zetten Habronema-larven vaak af op open wonden en de ogen van het paard.
Wat hen het meest naar hun doelwit trekt, is warmte en beweging, die paarden doorgaans beide bieden. Dazen gedijen goed op paarden en ze halen niet alleen eiwitten uit hun bloed, maar ook uit het vochtige materiaal rond de ogen van paarden.
Dazenvliegen:
Zullen hun doelwit identificeren aan de hand van kleur en beweging, en worden vooral aangetrokken door donkere kleuren. Ze worden ook aangetrokken door warmte, zweet daarom vormen dieren en mensen de perfecte doelen voor deze bijtende dazen. Dit is ook de reden waarom vliegen op jou en je paard landen tijdens het rijden op warmere dagen, aangezien lichaamswarmte en geur van zowel paard als ruiter een heerlijke uitnodiging zijn voor dazen!
Geuren en zweet zijn een van de grootste aantrekkingskrachten van dazen, dus het maskeren van deze geuren met een dazenspray is een handige manier om deze insecten af te schrikken.
Dazenvliegen zijn nog erger dan gewone huis- en stalvliegen. Deze vliegen minstens 10 keer zo groot zijn als een huisvlieg, grote bek hebben en meer ziektes overbrengen dan een huis- of
stalvlieg.
Goede Vliegenspray zoals de op natuurlijke basis “anti insecten spray met neemolie” van Paardenkriebels.nl
Het strekt zich uit tot het gezicht, niet alleen door het lichaam te besproeien, maar door dingen te gebruiken die veilig zijn voor hun ogen,” .
Als er een ernstig vliegprobleem is, kun je beter elke dag een product gebruiken dat je regelmatig opnieuw kunt aanbrengen om de populatie te houden.
Andere opties om paarden tegen vliegen te beschermen zijn onder meer een automatisch vliegensproeisysteem in stallen, het verplaatsen van mest- en afvalhopen bij de paarden vandaan, het uitdrogen van de mesthoop.
Gelukkig zijn er een aantal manieren waarop je jezelf en je trouwe viervoeter kunt beschermen tegen dit irritante ongedierte.

Geef een reactie

Chat met ons