Waarom zijn paarden bang voor vuurwerk? - Paardenkriebels


PaardenkriebelsWaarom zijn paarden bang voor vuurwerk?

Waarom zijn paarden bang voor vuurwerk?

Straks 31 december is het voor iedereen weer feest maar voor paarden echt niet in tegendeel.
Paarden en vuurwerk zijn geen goede combinatie, aangezien zelfs de kalmste paarden kunnen schrikken van de harde geluiden en plotseling flitsende lichten.
Brandgeur ruiken van het aansteken en afschieten van het vuurwerk. Paarden zijn bang voor vuur, dus ook de geur van rook kan voor stress zorgen voor ze.
Omgaan met paarden en vuurwerk
🐎 Goede relatie met de buren hebt neem dan contact op met uw buren om erachter te komen of zij van plan zijn vuurwerk af te steken. Als ze dat doen, leg dan de gevaren uit en vraag ze om vuurwerk af te steken in een richting die ver weg is van uw dieren.
🐎Beslis of je je paard in de wei wil laten staan of in zijn box ….
Het is verstandig om je paard in zijn vertrouwde omgeving te houden, in zijn normale routine, met eventuele begeleiders om hem een ​​veilig gevoel te geven.
Als hij normaal gesproken buiten in het
veld staat, laat hem daar dan zolang hij veilig is, beschermd en niet in de buurt van de vuurwerkshow.
🐎Als uw paard in de wei moet blijven, controleer dan of de omheining goed vastzit en of er geen vreemde voorwerpen rondslingeren die zich zouden kunnen verwonden als ze rondrennen.
🐎Radio die buiten de stal staat aanzetten dat kan vaak plotselinge geluiden maskeren, de aandacht afleiden en rustgevend zijn.
🐎Als u weet dat uw dier gestrest zal zijn, praat dan met uw dierenarts over middel dat hem rustgevend maakt of overweeg om uw paard een nachtje te verplaatsen.

Geef een reactie

Chat met ons