Het is winter deken opdoen of aflaten? - Paardenkriebels


Paardenkriebels

Het is winter deken opdoen of aflaten?

Het weer begint af te koelen, dus onze gedachten richten zich op hoe we onze paarden comfortabel kunnen houden tijdens koud, guur weer.
De meeste paarden kunnen het hele jaar door buiten overleven, zelfs in extreme klimaten, mits ze voldoende lichaamshaar hebben en een plek hebben om te schuilen tegen de wind. Op grotere hoogte of op zeer onbeschutte weilanden kan zelfs een ongeschoren paard baat hebben bij wat extra bescherming in de vorm van een deken. Een paard dat geschoren is (het haar is van het lichaam verwijderd) MOET een deken dragen als het buiten wordt gezet tijdens slecht weer maar ook als het op stal staat. Paarden zijn beter in het genereren van lichaamswarmte in de wei, omdat ze de mogelijkheid hebben om meer te bewegen. Een gestald paard heeft veel meer kans om de kou te voelen.
Het is gemakkelijk om aan te nemen dat paarden op stal automatisch warmer blijven dan paarden in de wei, maar het tegendeel is vaak waar. Paarden op stal zijn minder goed in staat om hun eigen warmte op te wekken door beweging, dus het is belangrijk om ze binnenshuis warm te houden.
100g – een lichtgewicht staldeken om paarden te beschermen tegen de kou
> 250g – een middelzware staldeken , handig voor geschoren paarden of paarden die het koud hebben
> 300g – een zware staldeken om paarden warm te houden bij bittere temperaturen

Geef een reactie

Chat met ons