Help mijn paard knaagt aan het hout - Paardenkriebels


PaardenkriebelsHelp mijn paard knaagt aan het hout

Help mijn paard knaagt aan het hout

Als het weer koud en nat wordt, kunnen sommige paarden meer geneigd zijn om op hout te kauwen.
Hier is een algemeen beeld: een mooie, goed gebouwde stal omgeven door mooie weilanden en weiden.
En hier is nog een bekend gezicht: kauwsporen van paarden overal in de boxen, muren en hekken!
Waarom kauwen zoveel paarden op hout? Deze slechte gewoonte kan leiden tot ernstige tand- en spijsverteringsproblemen bij uw paard, evenals lelijke schade en dure reparaties aan uw stal.

Hier leest u hoe u dat destructieve gedrag kunt ontmoedigen.

  1. Ook al heeft je paard nooit de neiging gehad om op hekken en bomen te kauwen, houd hem deze winter in de gaten. Studies hebben aangetoond dat paarden sneller aan hout gaan knagen tijdens nat, koud weer, misschien vanwege een instinctieve drang naar meer ruwvoer als de temperatuur daalt.
  2. Als u ontdekt dat uw paard met deze destructieve gewoonte is begonnen, vraag dan uw dierenarts om een volledig onderzoek uit te voeren om fysieke oorzaken zoals een voedingstekort uit te sluiten. Als ze vindt dat er niets aan de hand is, kun je het kauwen op hout behandelen als een gedragsprobleem en enkele stappen ondernemen om het te ontmoedigen:
  3. Dit is de eenvoudigste en meest effectieve methode om het kauwen op hout te stoppen. Overweeg daarnaast om een slowfeeder te gebruiken, die de kans op verveling helpt verminderen door ervoor te zorgen dat hooimaaltijden langer meegaan.
  4. Maak het hout onsmakelijk. Behandel het oppervlak van het hout met een onsmakelijk middel.

Geef een reactie

Chat met ons