💥💥Kan een paard last hebben van depressie? - Paardenkriebels


Paardenkriebels💥💥Kan een paard last hebben van depressie?

💥💥Kan een paard last hebben van depressie?

Kan een paard last hebben van depressie?

Mensen kunnen last hebben van depressie maar vergeet dieren niet.
Paarden kunnen, net als mensen, vormen van depressie ontwikkelen.
ze kunnen chronische aandoeningen hebben, wat een hypothese is voor een ‘naar binnen gerichte aandacht’.”
Belangrijk als eigenaar zoiets niet te onderschatten. sommige vergelijkbaar zijn met symptomen van depressie bij mensen zoals:
1. Een gebrek aan mobiliteit
Het paard staat vaak met zijn gezicht naar de wand van de stal. Staart recht voor zicht uit met dove ogen.
Zijn hoofd is neergelaten en oren onbeweeglijk. Dit wordt beschreven als een ‘teruggetrokken’ houding en verschilt sterk van die van een vrolijk paard dat juist zijn omgeving observeert, wiens nek hoger wordt gehouden en wiens oren nieuwsgierig bewegen.
2 Verlies van eetlust
Depressie zorgt ervoor dat een paard zijn eetlust verliest. Dit kan leiden tot ongezond gewichtsverlies, wat op zijn beurt andere gezondheidsproblemen kan.
3. Onwil om te werken
Je ziet ook dat ze geen plezier meer hebben in het werk dat ze vroeger leuk vonden. Vaak niet meer willen luisteren naar je hulpen en dan vaak in staking gaan. Kan zelfs gebeuren dat een paard kreupel gaat lopen om maar niet aan het werk te moeten.
4. Onvoorspelbaar gedrag
Kan zelfs gevaarlijk zijn om met een depressief paard te rijden. Als hun aandacht ergens anders is tijdens het rijden of mennen, kan dit gevaarlijk zijn voor de ruiter en het paard.
5. Vermijden van andere paarden
Zich afscheiden van de kudde of niet reageren op andere paarden in hun omgeving.

💥Hoe zorg je voor een depressief paard?

Nadat je het gedrag van je paard hebt bestudeerd, beperk je de gebieden van zijn leven die kunnen worden aangepast. Symptoom van de depressie van je paard? Probeer dan eens om te wisselen van voer of vaker van water te wisselen.

🐎Vers Voedsel en Water

Paarden hebben een gezond dieet en veel water nodig. U kunt uw depressieve paard helpen door een dierenarts te raadplegen om het beste ruwvoer voor het paard te bepalen. Er zijn veel verschillende mengsels van ruwvoer, maar ook graan of voedingssupplementen , waardoor voeding een van de belangrijkste factoren is in de dagelijkse routine van een paard.
Als het om water gaat, is er een eenvoudige test om te zien of het moet worden vervangen. Als je het water zelf niet zou drinken, geef het dan ook niet aan je paard. Schone, verfrissende water erg belangrijk

,🐎Routine

Dag in dag uit hetzelfde doen klinkt misschien saai voor sommige mensen, maar paarden gedijen goed bij routine. Dit betekent niet dat ze het niet leuk zullen vinden om nieuwe paden te berijden. Maar ook in het wild is het paard een gewoontedier.

🐎Oefening

Paard de hele dag op stal te laten staan is verschrikkelijk
Een gebrek aan lichaamsbeweging kan depressieve neigingen veroorzaken bij zowel mens als paard. Hem dagelijk aan het werk te zetten zal zowel de fysieke behoeften van jou als je paard bevredigen en tegelijkertijd het dier sociale stimulatie geven.
Paardendepressie Voorkomen
Paarden bezig houden en voldoen aan hun sociale, fysieke en mentale eisen zijn de beste technieken om depressies te voorkomen. Lange perioden van isolatie, een gebrek aan lichaamsbeweging en een verstoorde routine kunnen allemaal van invloed zijn op de mentale toestand van je paard

Geef een reactie

Chat met ons