Aloë vera kan een uitkomst bieden om de mok minimaliseren of te genezen - Paardenkriebels


Paardenkriebels

Aloë vera kan een uitkomst bieden om de mok minimaliseren of te genezen

Je bent de benen van je paard aan het doen en voelt op gegeven moment soort harden korstjes. Nu is de vraag is het mok of iets anders….
Mok is een verzamelnaam voor huidproblemen aan de onderbenen. Het komt veel voor bij koelbloedige paarden zoals friezen en tinkers. Mocht je het hoger op de been tegenkomen dan spreek je over rasp. Het is belangrijk om je te realiseren dat mok verschillende oorzaken heeft.
💥Wat is nou precies mok en hoe ontstaat het?
Bij een paard zit mok in en om de kootholte. Het kan hardnekkig zijn en het geneest langzaam. Vaak begint het met een kleine plekje en korstjes en merk je dat je paard jeuk krijgt. Meestal gaat hij dan stampen of eraan bijten.
Wanneer deze niet tijdig behandeld wordt, kan de pijp of kootgewricht aangetast worden.
Vaak ontstaat mok door vochtige warmte, vuil of drassige weide. Paarden die vaak langdurige met de hoeven in de modder staan. Mensen denken vaak dat het beter is om de kootholtes te scheren maar daardoor kan het water zich niet meer afvoeren.
💥Wat kan ik doen als het beginnende mok is?
Let op : Aloe Vera Gelly en sap is een zeer goede combinatie bij de genezing van beginnende mok. Aloë vera sap zorgt ervoor dat de oorzaak, die altijd inwendig zit, wordt aangepakt.
Vooral tinkers en frieze hebben veel “behang” (sokken)
Bij ernstige mok raadpleeg de dierenarts.
Nadat de dierenarts agressieve middelen heeft moeten gebruiken bij ernstige mok kunnen de producten zoaks Aloë Vera gel wel gebruikt worden om de beschadigde huiddelen te herstellen en een herbesmetting helpen voorkomen. Immers, een vochtige, beschadigde huid is vele malen kwetsbaarder dan een gezonde huid.
💥Wat kan drinksap gecombineerd met Aloe Vera Gelly doen met mok?
Werkt vaak erg goed om het zowel inwendig en uitwenking de beginnende mok aan te pakken bij je paard.
Inwendig gebruik
Veel inwendige complicaties kunnen worden verlicht door wat aloë vera-sap aan voedsel toe te voegen. De plant fungeert als een voedingssupplement dat een belangrijke taak verricht bij infecties, schimmels, ontstekingen etc.
Het sap dood de bacteriën en versterkt het immuunsysteem.
Uitwendige aanpak:
Het is erg belangrijk om je stal zo droog mogelijk te houden daarnaast ook de plekken mok op je paard zijn benen.
Vaak wassen wordt ook afgeraden als je paard last heeft van deze huidaandoening. Als je het wel doet blijft de wond week en hebben de bacteriën en schimmels alleen maar meer vrijheid om nog meer te beschadigen.
Daartegen is het ook weer belangrijk om de plekken schoon te houden maar doe dat wel antibacteriële zeep. Maak het voorzichtig droog met een zachte handdoek en smeer dan de aloë vera gelly over de mok heen. Zorg dat hij droog komt te staan. Nattigheid maakt de mok alleen maar erger.
Producten in mijn assortiment zijn geen wondermiddel en het is altijd proberen of het aanslaat bij je paard.
Durf wel te zeggen dat er alleen producten in mijn assortiment zitten die goed aanslaan bij hoop paarden en sowieso de huidaandoening jeuk heeft geminimaliseerd of zelfs gestopt Aloë vera is een heel bekend merk voor zowel voor mens als dier .
Komt binnenkort in mijn assortiment.
Heeft zich in de paardenwereld al bewezen dat het goed aanslaat bij paarden en ondersteunt wel degelijk de genezing van vervelende klachten.
Mocht je interesse hebben en de producten willen bestellen stuur mij dan even een berichtje loop van volgend jaar kan het bestel worden via mijn website.

Geef een reactie

Chat met ons